National Geographic Belgeselleri

National Geographic Doğanın Öfkesi Belgeseli
National Geographic den yalın bir anlatımla Doğanın Öfkesi biz insanlar olarak başımıza gelen felaketlerden bir türlü ders almak yerine bu öfkeden kaçış yolları arıyoruz. Aslında doğa yaptıklarımıza karşın bizden intikam alıyor.Çevreye o kadar zarar veriyoruz ki doğa bizden bir şekilde intikamını alıyor. Denizlerimizi kirleterek öyle bir kirlettik ki düşünsenize bundan yıllar önce haliç kenarından arabayla bile burnumuzu tutmadan geçemiyorduk. Çevreye bıraktığımız kimyasal atıklar sağlığımızı tehdit ediyor. Ekolojik dengeyi bozuyoruz yine daha önce burada yayınlanan National Geographic 6 derece belgeselini izlediyseniz doğamıza verdiğimiz zararı daha iyi idrak edebilirsiniz. Geçtiğimiz seneler yaşanan Tusinami fırtınası daha önceli katrina ve el nino kasırgası ve en son ülkemizde yaşanan Gölcük depreminde dohanın isyanı onbinlerce insanımız hayatını kaybetti. Arkadaşlar bundan sonra dahaya bir pet şişe atarken dahi atmadan önce bir daha düşünün lütfen doğayı daha fazla kirletmiyelim bu yarınlarımıza çocuklarımıza daha temiz dünya bırakalım Doğayı daha fazla kızdırmayalım. Tertemiz bir dünya dileğiyle herkeze iyi seyirler.Doğanın öfkesi olarak nitelenen afetler konusunda yıllardır uyaran uzmanlar çok daha tehlikeli kasırgaların sırada olabileceğini hatırlatıyorlar. Ama nedense bu uyarılarla hiç kimse ilgilenmiyor, kulak arkası ediyor, duymazlıktan geliyor. BM’in doğal afetlerle ilgili olarak hazırladığı son derece ciddi sonuçlar içerecek olan raporlar, ülkelerin ekonomik kaygıları ve menfaat ilişkileri nedeniyle hiç dikkate alınmıyor ve yüz binlerce, milyonlarca insanın yaşamı tehlikeye atılıyor. O bölgeyi boşaltmakla iş bitmiyor ki, ülkelerin üst düzey birimleri ve yetkilileri zaten iklim değişiklikleri nedeniyle olacaklardan haberdar.
Yöneticiler ve üst düzey yetkililer bu derin uykudan nasıl ve ne zaman uyanacaklar acaba diye sormamak mümkün değil. Afetler dünyanın pek çok bölgesini silip süpürdükten sonra mı, yoksa bu ilgisizlikte de komplo teorilerine uygun bizim bilmediğimiz ince hesaplar mı var. Ülkemiz de astrolojik açıdan bu doğal afetlerden payını alacak gibi. Her şey ortada, her şey biliniyor kimse bir şey yapmıyor. Bu ilgisizlik yozlaşma ve dejenerasyon değildir de nedir?



National Geographic Titanik'in Sirlari izle
Olağanüstü süper anlatımıyla tüylerinizi ürpertecek bir başyapıt.Tüm zamanların en büyük Hollywood filminin ardındaki GERÇEK öyküyü keşfedin!

İtinalı bir araştırmadan yıllar sonra, Dr. Robert Ballard soğuk Atlantik’in 4 kilometre derinliğinde yatan talihsiz R.M.S. Titanik’in yerini belirlemeyi başardı. Şimdi Ballard ve ekibiyle, Titanik’i, batmasının ardından ilk görenler siz olun. Olay yerinde yapılan çekimler ile bu keşfi aynen yapıldığı gibi izleyin.

Yinebir National Geographic klisiği daha gerçekler bu belgeselle suyuzüne çıkıyor. İnanılmaz büyüklükte dünyanın en büyük yüzen su taşıtı ve katil dev buzların buluşmasına tanık olacaksınız. İyi seyirler.


1

2




Firavunların Sırları Belgeseli
National Geographic in hazırladağı mukemmel bir belgesel daha en son dünyanın 6 derecelik ısınmasıyla başımıza neler geleceğini açıklayan belgeselden sonra National Geographic bu sefer firavun'un sırlarını bizlerle paylaşıyor. Oldukça başarılı bir görsel sunum.

Dünya tarihinin en gizemli konularından olan firavunlar dünyasına girmeye hazır mısınız?

Bu gizemli dünyanın en çok merak konularını bu filmde bulacaksınız: Piramitleri kim inşa etmiştir?

Mumyalamanın sırları nelerdir, mumyalar nasıl yüzyıllarca dayanabilmeltedir?

Ölümden sonraki yaşam için hangi kıymetli eşyalar tercih edilirdi? Firavunların yüzyıllarca kendilerine sakladığı bu sırlar artık gün ışığına çıkıyor.

Gizem dolu bir diyarda, piramitlerin gerçekte nasıl inşa edildiğini araştıranların çalışmalarına tanıklık etmek,
antik mumyalama yöntemini yeniden uygulayan bilimadamlarını izleylemek ve Firavun Khufu’nun gizemli gemisinin keşfinde siz de yer almak isterseniz bu filmi izleyin...
srlar




National Geographic Ufo Gerçeği


Tanımlanamayan Uçan Nesne İngilizce Açılımı Unidentified Flying Object olan U.F.O. Tanımlanamayan tüm uçan cisimler tanımlanana kadar U.F.O. olarak adlandırılır. Ayrıca uçan dairelerin henüz var olup olmadığı konusunda ciddi tartışmalar vardır. Büyük bir

kesim, varlığı konusunda ısrar ederken, bir başka büyük kesim de böyle bir şey olmadığını; kandırmaca ve aldatmacadan ibaret olduğunu söylemektedir. -Dünya’ya 2. en yakın yıldız yaklaşık 4 ışıkyılı uzaklıktadır. Bu ise ışık hızıyla bile gitsek, ancak 4 yılda ulaşabileceğimizi gösterir.



National Geographic'den 6 derece Belgeseli
National Geographic'den dünya 6 derece ısınırsa neler olacağını anlatan filmden öte bir belgesel 7 den 70 herkezin izlemesini tavsiye ederim.

Yapım : 2008, ABD
Tür : Belgesel
Yönetmen : Ron Bowman
Oyuncular : Alec Baldwin
Yapımcı:: National Geographic
Süre: 1 saat, 33 dk.
Gösterim Tarihi : 12 Temmuz 2008

Konusu: Bu belgeselin amacı önümüzdeki dönemde ısı'da artacak 6 derecenin dünyayı nasıl değiştirebileceği…

Bu belgesel filmin konusu bundan ibaret;
+ 1 Derece de: Küresel marketlerde buğday kalmıyor.
+2 Derece de: Mercan resifleri ölüyor.
+3 Derece de: Paris’te ve aynı enlemde olan yerlerde kum fırtınaları başlıyor.
+4 Derece de: New York tamamen sular altında kalıyor.
+5 Derece de: İklim mültecileri az bulunur kaynaklar için savaşıyor.
+6 Derece de: Dünya mezozoik dönemdeki haline benziyor.Mezozoik Dönem, dinazorlar çağı olarakta bilinir. 251.4 milyon yıl önce başlamış ve 65.5 milyon yıl önce dinazorların yerlerini memelilere bırakmasıyla sona ermiştir. Kendi içinde Trias, Jura ve Kretase olarak 3′e ayrılır. Bu dönemde kıtalar henüz şu anki hallerini almamışlar ve bir bütün olarak durmaktadırlar. Kutuplarda buzullar yoktur, iklim sıcak ve karasaldır.Yaygın inanışa göre dünyaya çarpan göktaşı son kitlesel yok oluşu başlatmış ve dünyayı memeliler için daha uygun hale getirerek dinazorların milyonlarca yıl süren hükümdarlıklarına son vermiştir...

1

2

3

4