the revolution will not be televised | Chavez inside the coup







Altyazı
The.Revolution.Will.Not.Be.Televised.(2003).DivX5.mp3.(uknova).rar]Turkish Subtitle

Devrimden Canlı Yayın...

ABD, Ortadoğu'yla "ilgilenirken", "arka bahçem" olarak nitelediği Latin Amerika'da, Venezüella'dan Bolivarcı devrimin tetiklediği bir dizi iktidar değişikliği meydana geldi. ABD'nin programladığı tarihsel kaosa, umulmadık bir devrimle çomak sokan Hugo CHAVEZ'e ve Venezüella'daki devrime tanıklık eden belgesel film:

DEVRİMDEN CANLI YAYIN
Venezüella'da gelişen devrim sürecini ve Latin Amerika'nın yeni liderini CHAVEZ'i yakından tanımak için, başkente gelen bir film ekibi, CIA Başkanı Tenet ile Venezüella medyasının, Chavez'e karşı düzenlediği darbenin tam ortasına düşer.

11 Nisan 2002 perşembe saat 12.00:
Medyanın yönlendirdiği muhalif gösteri, Chavez'in bulunduğu başkanlık sarayına doğru yönlendirilir. Muhalif gruba çatılar üzerinden keskin nişancılar ateş eder. Bu sırada gazeteci Otto Neustald, darbeci generalin katliamla ilgili konuşmasını, katliamdan tam iki saat önce kayıt provası esnasında kaydetmişti.

11 Nisan 2002 perşembe saat 17.00:
Yasal devlet başkanı Hugo Chavez tutuklanıp, bilinmeyen bir yere götürüldü. Darbecilerin, Başkanlık Yemin Töreni.
13 Nisan cumartesi saat 10.00: Halk sokaklarda... Darbecileri protesto için başkanlık sarayına yürüyüş başladı.

13 Nisan cumartesi saat 13.00:
Başkanlık sarayı halk tarafından kuşatıldı, ABD işbirlikçisi darbeciler panikte, Chavez'e bağlı saray muhafızları, önce koruma bahanesiyle sarayı kuşattı, daha sonra darbecileri tutukladı.

14 Nisan pazar saat 02.50:
Chavez tutuklandığı yerden, başkente geri dönüyor. Halk kutlama yapıyor.