Aristotle’s Politics / Aristoteles’te Politika 28 Haziran – 1 Temmuz 2010


28 Haziran – 1 Temmuz 2010
Aristotle’s Politics / Aristoteles’te Politika
28 Haziran Pazartesi
19:00 Athena Tapınağı: Tanışma, mavi deniz, şarap, güneşin batışı
21:30 Liman’da Akşam Yemeği (Nazlıhan Otel Restaurant)
29 Haziran Salı
13:30 Dorothea Frede (University of California / Berkeley): “The Political Character of Aristotle’s Ethics”
15:00 Michael Pakaluk (The Institute for the Psychological Sciences): “The Political Anthropology”
16:30 Walter Cavini (University of Bologna): “Aristotle on Practical Knowledge & Political Science”
18:00 Pierre Destree (University of Louvain): “Political Education”
20:30 Kadırga’da Akşam Yemeği (Yıldızsaray Otel Restaurant)
23:00 Antik Tiyatro’da Klasik Müzik ve Homeros Okuması
30 Haziran Çarşamba
13:30 Andres Rosler (University of Buenos Aires): “Political Virtues”
15:00 Marguerite Deslauriers (University of McGill): “Politics II: Unity and Inequality”
16:30 Marco Zingano (University of Sao Paulo): “Natural, Ethical and Political Justice”
18:00 Christoph Horn (University of Bonn): “Law, Authority & Governance in Aristotle’s Politics”
20:00 Antik Tiyatro’da Antik Yunan Tragedya ve Komedya Oyunu
21:30 Liman’da Akşam Yemeği (Grand Assos Otel Restaurant)

1 Temmuz Perşembe
13:30 Antony Hatzistavrou (University of Hull): “Political Change and Revolution”
15:00 Karen Nielsen (University of Western Ontario): “On Economy and Private Property”
16:30 Truva Ziyareti
21:30 Veda Yemeği (Terrace Otel Restaurant)

Not: Tüm toplantılar Assos Terrace Otel’de gerçekleşecektir. Tüm konuşmalar ve tartışmalar İngilizce’dir. Herhangi bir çeviri yapılmamaktadır. Assos Liman – Assos Köy – Assos Kadırga ve Assos Terrace Otel arasında ücretsiz ulaşım sağlanacaktır. Her oturumun süresi 1 saattir. Her oturum arasında 30 dakika ara verilecektir.

Konuşmacılar hakkında:

Dorothea Frede: Kaliforniya Üniversitesi / Berkeley Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. Araştırma alanları: Metafizik, Etik, Antik Felsefe, Platon, Aristoteles ve Heidegger. “Plato / Philebus”, “Ernst Cassiers Werk und Wirkung”, “Traditions of Theology”, “Forschungsfreiheit und Ihre Ethischen Grenzen”, “Language and Learning” kitaplarının ve alanında birçok makalenin yazarı.
Michael Pakaluk: Arlington Psikolojik Bilimler Enstitüsü Öğretim Üyesi. Araştırma alanları: Antik Felsefe, Etik, Siyaset Felsefesi, Felsefi Psikoloji, Felsefi Mantık ve Aristoteles. “Aristotle’sNichomachean Ethics: An Introduction”, “Aristotelian Theory of Action and Moral Psychology” (Giles Pearson ile) kitaplarının ve alanında birçok makalenin yazarı.
Walter Cavini: Bologna Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. Araştırma alanları: Antik Felsefe, Platon, Aristoteles, Stoacı Felsefe, Sextus Empiricus ve Ludwig Wittgenstein. Alanında birçok makalenin ve kitap içinde bölümün yazarı.
Pierre Destree: Louvain Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. Araştırma alanları: Antik Felsefe, Platon, Aristoteles, Etik ve Estetik. “Socrate, L’invention de l’Ethique Grecque”, “Aristote / La Poetique”, “Plato and Aristotle on Poetry” kitaplarının ve alanında birçok makalenin yazarı.
Andres Rosler: Buenos Aires Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. Araştırma alanları: Siyaset Felsefesi, Çağdaş Siyaset ve Hukuk Kuramı, Aristoteles. “Political Authority and Obligation in Aristotle” ve “Thomas Hobbes / De Cive” kitaplarının ve alanında birçok makalenin yazarı.
Marguerite Deslauriers: McGill Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. Araştırma alanları: Antik Felsefe, Felsefe Tarihi, Feminist Felsefe. “Aristotle on Definition” kitabının ve alanında birçok makalenin yazarı.
Marco Zingano: Sao Paulo Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. Araştırma alanları: Antik Felsefe, Aristoteles ve Kant. “Reason As History in Kant”, “Reason and Perception in Aristotle”, “Essays on Ancient Ethics”, “Aristotle on Moral Virtue” kitaplarının ve alanında birçok makalenin yazarı.
Christoph Horn: Bonn Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. Araştırma alanları: Platon, Aristoteles, Kant, Etik ve Siyaset Felsefesi. “Augustinus / De Cevitate Dei”, “Wörterbuch der Antiken Philosophie” (Christof Rapp ile), “Philosophie der Gerechtigkeit” (Nico Scarano ile), “Groundwork for the Metaphysics of Morals” (Dieter Schönecker ile) kitaplarının ve alanında birçok makalenin yazarı.
Antony Hatzistavrou: Hull Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. Araştırma alanları: Antik Felsefe, Etik, Siyaset Felsefesi, Eylem Felsefesi. Alanında çeşitli makalelerin yazarı.
Karen Nielsen: Western Ontario Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. Araştırma alanları: Antik Felsefe, Etik, Eylem Felsefesi. Alanında çeşitli makalelerin yazarı.




Categories: